Massage therapie

MASSAGE THERAPIE

Als je massage zegt, denk je automatisch aan ontspanning. Toegegeven, deze therapie brengt nog andere voordelen voor het lichaam met zich mee, zoals die voor immuniteit, spanning, spierspanning en bloedcirculatie.

Therapeutische massage is een alternatieve oplossing die bij veel gezondheidsproblemen wordt aanbevolen.. Voordat ze hun toevlucht nemen tot deze therapie, bekijken de specialisten het type aandoening en wat men wenst te verkrijgen na het uitvoeren van de massagesessies:

- gunstige effecten op korte termijn (bijv. vermindering van ontsteking of pijn)

- gunstige effecten op lange termijn,  gebruikt in combinatie met andere therapeutische procedures (Kinesitharpie, fysiotherapie, acupunctuur of reflexologie).

Therapeutische massage kan worden toegepast op gezonde mensen om ziekten te voorkomen, om het lichaam fit te houden en om het voorkomen en bestrijden van ziekten of aandoeningen die worden veroorzaakt door de opeenstapeling van professionele, fysieke en intellectuele vermoeidheid. Therapeutische massage maakt deel uit van de complexe herstelbehandeling van traumatische aandoeningen en verwondingen en van de functionele heropvoeding van de gevolgen van bepaalde pathologische ziekten.

De voordelen van massage zijn legio:

- De massage verbetert de bloed- en lymfecirculatie.
- Massage verhoogt de mobiliteit en flexibiliteit van de ledematen.
- Biedt een goed vaatverwijdend effect op, de gewrichtscapsules worden gevoed en de gewrichten worden gezonder.
- De massage verhoogt de elasticiteit en samentrekbaarheid van de spieren
- Elke massagemethode helpt om de hoeveelheid bloed en zuurstof in de spieren te verhogen. Dit verbetert de elasticiteit, samentrekbaarheid en functionele mogelijkheden van de spier.
- Massage vermindert spierspanning.
- Massage verbetert de conditie van de opperhuid.
- Massage helpt het lichaam te ontgiften en het immuunsysteem te verbeteren
- De massage vermindert de vetlaag.
- Massage verbetert de spijsvertering
- Massage verhelpt constipatie


Wat het voor mij betekent:

 1. Professionaliteit
  Ervaring
  3. Kwaliteit
  4. Veiligheid
  5. Toewijding
  6. Vertrouwelijkheid
  7. Comfort

 

De duur van de massagesessie is afhankelijk van de behoeften.

Sessie’s duren 30 – 60 – 90 min naargelang de behoefte.
De effecten van de massage worden direct na de eerste sessie gevoeld.
Om blijvende effecten te verkrijgen zijn meerdere sessie’s aangewezen.

Er zijn veel soorten massages, van cosmetisch tot medicinaal. Ze hebben allemaal dezelfde rol: een toestand van welzijn, gezondheid teweegbrengen.

Manuele therapie wordt vaak gecombineerd met specifieke fysiotherapeutische technieken, die de rol hebben om pijn te verlichten en verschillende aandoeningen van het bewegingsapparaat te behandelen.

In de meest voorkomende gevallen passen fysiotherapeuten individuele, gepersonaliseerde behandelingen toe, waardoor een snel en efficiënt herstel wordt gegarandeerd.

Bedankt voor je tijd en vertrouwen, samen met mijn medewerker CHRIS BEYAERT kunnen we mensen gelukkig maken en last but not least is gezondheid een prioriteit voor onze klanten!

Ons motto is "EEN GEZOND HART IN EEN GEZOND LICHAAM!"
LOGIGAN IONELA