Hart voor Humor


Stand Up comedie

Hart voor Humor  (Nl.)


Zaterdag 2 november

19u30

Deelname   € 17


Hart voor Humor is het meest controversiële comedycollectief van Nederland en
bestaat uit een groep comedians die dwars tegen woke-cultuur in gaat en voornamelijk het dominante discour bekritiseren met grappen over de klimaatwaanzin, de coronamaatregelen, immigratie, genderwaanzin en natuurlijk ook persoonlijke verhalen waarin ze geen blad voor de mond nemen met zelfspot.

De comedians staan voor de puurste vorm van de vrijheid van meningsuiting, naar Amerikaans model, waar holle termen zoals "beledigen" en "haatzaaien" niet als onderdeel worden beschouwd waarin het vrije woord beperkt mag worden. In hun ogen was Theo van Gogh het symbool van deze vrije vorm van spreken.


De mannen van Hart voor Humor zijn geen "cabaretiers", maar stand-up comedians. Bij cabaret wordt er vaak pretentieus gedaan, met vormen van muziek en allerlei attributen die in dienst staan van de grappen die worden verteld op het podium. Dat betekent overigens niet dat Hart voor Humor niet gelooft in een inhoudsvolle boodschap - want die hebben sommige van het collectief uiteraard wel.


De comedians geloven in humor als de vrijheid van expressie - dus zowel enkel en alleen grappen als daadwerkelijke statements krijgen de ruimte op het podium. De grens tussen waarheid en humor is vaag, maar dat is wat kunst volgens Hart voor Humor moet zijn: de magie tussen fictie en non-fictie.


In de media worden de comedians vaak geportretteerd als "wappies", "extreem-rechts", seksistisch, antisemitisch, racistisch - zij lezen dit als louter en alleen complimenten.Lees voor het kopen van een ticket de disclaimer en het manifest van Hart voor Humor.
Disclaimer:
Geen kinderen onder de 12 bij de show. Kinderen tussen de 12 en 16 nemen achterin de zaal plaats. Ons advies is om kinderen pas vanaf 16+ aanwezig te laten zijn.


Hart voor Humor Manifest
Het fundament van onze humor:

"Een goede grap en een slechte grap komen voort uit hetzelfde, namelijk: de poging om grappig te zijn. Je weet nooit van te voren of iets grappig is vóórdat je het hebt gezegd. Wij comedians vechten voor de poging om grappig te mogen zijn" - Patrice O'Neal (7 december 1969 - 29 november 2011).
Hart voor Humor is opgericht vanuit het idee dat humor en satire vrij moet zijn van censuur om de vrijheid van expressie- en meningsuiting te beschermen.


De comedians van Hart voor Humor zijn het onderling niet altijd eens met elkaar, maar zij vinden het belangrijker om te lachen om elkaars verschillen, dan elkaar te verafschuwen. Het standpunt van iemand interesseert ons niet, het enige dat wij interessant vinden is of iemand het grappig kan verwoorden.
Iedere comedian heeft zijn eigen perspectief, dat betekent niet dat een comedian die bij ons op het podium staat de ideeën van Hart voor Humor als geheel vertolkt.


Het is een live-performance: er wordt er niet gefilmd door het publiek tijdens de show. Op deze manier is de locatie een safe space voor de comedians.