Desembrood

inschrijven kan via deze link


          Registratieformulier


Workshop door Frank Lecluyse

Desembrood maken

Zaterdag  6 april

9u - 16u

Bijdrage :  € 95

DESEMBROOD bakken in je eigen oven.  

Desembrood is deel van gefermenteerde voeding en geeft veel voordelen voor je darmen en je algemene gezondheid.

Velen onder jullie eten het ‘dagelijkse brood’... 

Of misschien heb je dit ‘dagelijkse’ weggelaten omdat je teveel last krijgt van maag of darmen na het eten van het klassieke (industrieel gebakken) brood?

Desemdeeg biedt hierop antwoorden en bied ook een aantal voordelen ! Deze voordelen komen stap voor stap aan bod tijdens de workshop.


Er is in deze uitnodiging bewust gesproken over “desembrood” en niet over "zuurdesembrood ". Een goed gemaakt desembrood heeft zijn typische volle smaak, maar is niet zuur! 

Met het meegegeven recept zal je thuis dus een lekker broodje kunnen bakken na deze workshop.


Inhoud van deze leerrijke dag;

  • We beginnen met een kort overzicht van de dag en daarna gaan we aan de slag om zelf een desembrood te maken.
  • Je krijgt een syllabus met theoretische informatie over de voordelen van desembrood en met recepten en vele tips en trics!
  • Op het einde van de dag worden de vers gemaakte broodjes gebakken om thuis ook eens te laten proeven!
  • Tussendoor kan je gerust vragen stellen.

Deze workshop is een eerste stap om de principes van oa. desemdeeg, starter, bakken van desemdeeg, enz ...onder de knie te krijgen. Het is eenvoudiger dan je zou denken.

Na deze workshop kan je thuis ervaring opdoen !


Wat breng je mee 

  • Keukenhanddoek(en)
  • Schort 
  • Schrijfgerief 
  • 1 goed afsluitbaar glazen potje/ bokaal van ongeveer 500 ml 
  • Lunchpakket


Wat krijg je mee

  • Syllabus 
  • Starter en vers gebakken brood


Docent : Frank Lecluyse: 

Ervaringsdeskundige rond desembrood en desemdeeg. 

Na jarenlange persoonlijke ervaring en vele zoektochten naar gezond en lekker brood, is er nu deze workshop met eenvoudige recepten. 

Deze kennis en ervaringen worden met jullie gedeeld tijdens deze leerrijke én interessante dag!

Datum:  Zaterdag 3 februari 2024 : van 9u tot 17u30

Prijs 95€ 


Er zijn een heel beperkt aantal plaatsen dus aarzel niet om in te schrijven!