Megalietenbouwers

inschrijven kan via deze link  


              Registratieformulier


lezing Eric Cornand

De Megalietenbouwers

Dinsdag 14 november - 19u30door Eric Cornand autodidact en amateurarcheoloog. Bracht als eerste in Vlaanderen een verslag met meer dan honderd prachtige dia's van de opzienbarende opgravingen in Göbekli Tepe.

De toekomst ligt in de sterren, want je kunt er van dromen
het heden is vormeloze klei en jouw handen boetseren het
het verleden is steen en ziet wat daar al niet in gebeiteld is!


Het oppervlak van onze planeet is bezaaid met oude ruïnes. Vaak weet niemand hoe oud ze wel zijn. Tot voor kort was de menselijke beschaving niet ouder dan 3670 jaar (Joodse Pentateuch datering). Jean-François Champollion gaf de aftrap voor de moderne archeologie door in 1822 de Rosetta Steen te ontcijferen. Tot nog veel korter schoof de ouderdom van de menselijke beschaving dan op tot het beroemde Soemerië (+/- 6500 jaar). Maar sinds de opgravingen in Göbekli Tepe zijn begonnen, is het hek van de dam en zitten we nu al bij ongeveer 15.000 jaar geleden. Maar de snelheid waarmee de datum verder naar het verleden opschuift belooft nog grote verrassingen.
En de grote vraag is: was er ooit een wereldomspannende beschaving die verantwoordelijk is voor al die gigantische megalithische structuren? En wat is er dan mee gebeurd? Aan de hand van vele prachtige dia's en veel diepgaand opzoekingswerk tracht Eric daar een bevredigend antwoord op te geven.