Lezing: URA - MichaEl Sabbe

Bestel via deze link uw ticket voor deze lezing : 

deelnemen :

VVK € 15  -  ADD € 20


Lezing:  Michael Sabbe

Een nieuw financieel welvaartsysteem ligt in onze handen

Zaterdag 14 mei - 19u30


                Een nieuw financieel welvaartssysteem ligt in onze handen – Michael Sabbe

 

 

                Waar droomt een mens van? Vele mensen zouden zeggen dat ze ervan dromen de loterij te winnen, om op die manier te kunnen doen “waar ze zin in hebben”. Wat is dan het belangrijkste voor een mens? Geld hebben? Of kunnen doen waar je zin in hebt? Hoe komt het eigenlijk, dat mensen het gevoel hebben dat ze niet kunnen doen waar ze zin in hebben? Dat er steeds geld tekort is? Ligt dat aan al die mensen individueel, die gulzig zijn, steeds meer willen? Of ligt er iets veel diepers aan de basis? Zou het kunnen dat er iets mis is met ons huidige geldsysteem?

 

                Hoe werkt geld eigenlijk? Waar komt ons geld vandaan? Wordt dat ergens in de kelder van de Nationale Bank gedrukt, zoals in de film La Casa de Papel? Of gebeurt dit tegenwoordig grotendeels digitaal? Hoe wordt bepaald hoeveel geld er in omloop komt? En hebben we als mensen iets te zeggen over waar het geld in wordt geïnvesteerd? Zou het niet fijn zijn als we zelf konden kiezen voor echt duurzame, ecologische, sociale projecten, waar mensen beter van worden?

 

                Op deze en vele andere vragen krijgt u antwoord in deze lezing. U gaat naar huis met een goed beeld van ons huidige financieel systeem en u zal waarschijnlijk nooit meer op dezelfde manier naar geld kijken. In deze tijden blijkt maar weer eens overduidelijk dat een verandering van het geldsysteem hard nodig is.

 

                Als we de handen in elkaar slaan, angst voor gebrek kunnen loslaten en ons focussen op levensvreugde en creatie, is de samenleving een onderneming op zich. Hoe dat kan zal Michael Sabbe u laten zien in deze uiterst boeiende lezing, want er is al veel hoopvols gaande.

 

                Michael Sabbe is econoom. Hij heeft economie gestudeerd aan de Amerikaanse Universiteit UAP. Van beroep is hij ondernemer en heeft ervaring in diverse sectoren zoals de auto- en textielindustrie, informatie systemen en als ISP provider. Momenteel stimuleert hij de ontwikkeling van groene energieoplossingen en duurzame financiële systemen. Een houdbare economie (huishouden) leidt tot een welvarende wereld voor iedereen. Hij is een bevlogen bestuurslid van United People Foundation en weet met zijn charme en duidelijke uitleg mensen te boeien en aan het denken te zetten.