Engelen en Demonen

inschrijven kan via deze link


              Registratieformulier


lezing Johan Vanbrabant

Engelen en Demonen

Zondag 3 december - 14u30

inkom €10 + vrije bijdrage


Over engelen en demonen

Onze moderne maatschappij heeft met technologie ongelooflijke zaken verwezenlijkt. Ons leven is op vele punten heel wat gemakkelijker, rijker en daardoor ook beter geworden.

Maar aan alles hangt een prijskaartje. Naarmate dat techniek ons dagdagelijkse leven binnen drong, verloren we aan spiritualiteit. Onze gevoeligheid voor de andere sferen en de daarbij horende wezens zijn we als moderne mens bijna kwijt.

Daarom willen we met deze voordracht teruggaan naar één van de oudste geschriften van de mensheid, welke informatie bevat die onze technologische sluier toch wat oplicht, om beter te begrijpen wat er zich ‘achter de schermen’ in de geesteswereld afspeelt.

Heb je zin in een eerste korte verkenning over die andere levenssferen? Even nadenken over de engelenwereld? Maar daarnaast ook een waarschuwing! Het in contact komen met sommige van deze wezens is niet zonder gevaar. Interesse? Mis dan deze voordracht niet.Johan Vanbrabant

Geboren in 1964 en opgegroeid te Ingelmunster, ben ik in 1988 gehuwd met Katrien en verhuisd naar Zwevegem. Daar kregen we 5 kinderen wat voor animo zorgde en best wel leven in de brouwerij bracht.

Afgestudeerd in 1985 in de Industriële Chemie aan het KHBO Brugge Oostende (waar ik trouwens Katrien ontmoette), startte ik in datzelfde jaar in het Technologie Centrum van de firma Bekaert. Daar deed ik fundamenteel onderzoek naar de corrosie eigenschappen van nieuwe en geavanceerde materialen. Momenteel spitst mijn onderzoek zich nu toe op energie en vooral op het gebruik van energie en waterstof.

Ik begeleidde ook tal van studenten in hun thesis werk met ook een jaarlijks gastcollege corrosie aan de Hogeschool Gent voor de laatstejaars Masters in de Chemie. De uitdaging om jonge mensen bij te staan en te ondersteunen als mentor houdt me scherp en geeft vooral veel voldoening.

In de loop der jaren was ik betrokken in verschillende Europese wetenschappelijke onderzoeksprojecten als adviseur of als onderzoeker. Daarnaast ook opgeleid aan de UGent tot gerechtsdeskundig expert, heb ik hoofdzakelijk in het buitenland, reeds in verschillende rechtszaken expertise verleend.

Vanuit mijn onderzoek heb ik verschillende artikels gepubliceerd in internationale wetenschappelijke tijdschriften aangaande corrosie en materiaal degradatie. Als uitvinder of mede-uitvinder sta ik vermeld op een 10-tal patenten.

Opleidingen, presentaties en voordrachten geef ik sedert meer dan 30 jaar, zowel in België als in het buitenland, in reeds meer dan 14 landen.

Naast de wetenschappelijke presentaties over chemie en corrosie, geef ik graag ook voordrachten over religie en filosofie.

Uit mijn liefde voor schoonheid en harmonie werd kunst is mijn hobby. Ik volgde 8 jaar kunst academie in avondonderwijs waar ik me toelegde op aquarel, acryl en olieverf schilderen.

Maar mijn passie blijft spreken over het mens-zijn, het spirituele en de essentie van het bestaan, vooral vanuit datgene wat ik in de jaren geleerd en meegemaakt heb. Ik wil vooral spreken vanuit de kennis en hoop, dat er meer is dan alleen maar het hier en het nu.


Zondag 3 december

14u30

bijdrage € 10 + vrije bijdrage


lezing:  Johan Vanbrabant

Engelen en Demonen

Onze moderne maatschappij heeft met technologie ongelooflijke zaken verwezenlijkt. Ons leven is op vele punten heel wat gemakkelijker, rijker en daardoor ook beter geworden.......


                        info