De Kunde van het Kennen.

inschrijven kan via deze link


              Registratieformulier


lezing Johan Vanbrabant

Kennis, weten, WETENschap, … wat is dat eigenlijk?

Zondag 5 november - 14u30

inkom €10 + vrije bijdrage


Kennis, weten, WETENschap, … wat is dat eigenlijk?

In een maatschappij die overvloeit van steeds meer en sneller toegankelijke informatie door smartphones en internet, is het goed om een stapje opzij te zetten uit de infostroom en gas terug te nemen. Even ademhalen en nadenken over hoe je nu eigenlijk “denkt”.


Sta eens stil bij uw manier van weten en hoe je vanuit uw denken keuzes maakt wat je wel of niet zal geloven of wat je uiteindelijk zal kiezen te doen, of niet te doen, in en met uw leven.


Een lezing / workshop om samen op een gezellige manier, door kleine leuke oefeningen na te gaan hoe onze hersenen informatie verwerken. Maar ook hoe dit kostbare orgaan ons soms toch wel op een verkeerd been kan zetten waardoor we onszelf misleiden.


Leer uzelf beter kennen want zelfkennis is nog steeds het begin van alle wijsheid.Johan Vanbrabant

Geboren in 1964 en opgegroeid te Ingelmunster, ben ik in 1988 gehuwd met Katrien en verhuisd naar Zwevegem. Daar kregen we 5 kinderen wat voor animo zorgde en best wel leven in de brouwerij bracht.

Afgestudeerd in 1985 in de Industriële Chemie aan het KHBO Brugge Oostende (waar ik trouwens Katrien ontmoette), startte ik in datzelfde jaar in het Technologie Centrum van de firma Bekaert. Daar deed ik fundamenteel onderzoek naar de corrosie eigenschappen van nieuwe en geavanceerde materialen. Momenteel spitst mijn onderzoek zich nu toe op energie en vooral op het gebruik van energie en waterstof.

Ik begeleidde ook tal van studenten in hun thesis werk met ook een jaarlijks gastcollege corrosie aan de Hogeschool Gent voor de laatstejaars Masters in de Chemie. De uitdaging om jonge mensen bij te staan en te ondersteunen als mentor houdt me scherp en geeft vooral veel voldoening.

In de loop der jaren was ik betrokken in verschillende Europese wetenschappelijke onderzoeksprojecten als adviseur of als onderzoeker. Daarnaast ook opgeleid aan de UGent tot gerechtsdeskundig expert, heb ik hoofdzakelijk in het buitenland, reeds in verschillende rechtszaken expertise verleend.

Vanuit mijn onderzoek heb ik verschillende artikels gepubliceerd in internationale wetenschappelijke tijdschriften aangaande corrosie en materiaal degradatie. Als uitvinder of mede-uitvinder sta ik vermeld op een 10-tal patenten.

Opleidingen, presentaties en voordrachten geef ik sedert meer dan 30 jaar, zowel in België als in het buitenland, in reeds meer dan 14 landen.

Naast de wetenschappelijke presentaties over chemie en corrosie, geef ik graag ook voordrachten over religie en filosofie.

Uit mijn liefde voor schoonheid en harmonie werd kunst is mijn hobby. Ik volgde 8 jaar kunst academie in avondonderwijs waar ik me toelegde op aquarel, acryl en olieverf schilderen.

Maar mijn passie blijft spreken over het mens-zijn, het spirituele en de essentie van het bestaan, vooral vanuit datgene wat ik in de jaren geleerd en meegemaakt heb. Ik wil vooral spreken vanuit de kennis en hoop, dat er meer is dan alleen maar het hier en het nu.


Verplaatst 

14u30

bijdrage € 10 + vrije bijdrage


lezing & Workshop:  Johan Vanbrabant

De kunde van het kennen of wat is kennis

Een lezing / workshop om samen op een gezellige manier, door kleine leuke oefeningen na te gaan hoe onze hersenen informatie verwerken. Maar ook hoe dit kostbare orgaan ons soms toch wel op een verkeerd been kan zetten waardoor we onszelf misleiden.

                        info